Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Εκδρομή στον Πεντάλοφο, Μεγάλη Δοξιπάρα και Αμπελάκια Έβρου

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας να γνωρίσουμε και να μεταδώσουμε την παράδοση του τόπου μας, πραγματοποιήσαμε και φέτος μια εκδρομή, αυτή τη φορά στην περιοχή του Έβρου. Επισκεφτήκαμε τον Πεντάλοφο, τη Μεγάλη Δοξιπάρα και τα Αμπελάκια Έβρου, και ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους γεμάτους αγάπη για τον τόπο τους και την παράδοση τους καθώς και με πολλή διάθεση να μας μιλήσουν για αυτή, να μας δείξουν τους χορούς, τα τραγούδια, τις φορεσιές και τα έθιμά τους που διατηρούν ζωντανά ακόμη και σήμερα.

Δεν θα γινόταν φυσικά να μην ευχαριστήσουμε τους πολιτιστικούς συλλόγους των περιοχών,  καθώς και όλους όσους στάθηκαν εκεί για να μας προσφέρουν την φιλοξενία τους, να μας φιλέψουν παραδοσιακές νοστιμιές που ετοίμασαν για εμάς και κυρίως να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί μας στα παραδοσιακά γλέντια που ακολούθησαν.

Πρόκειται για μία σημαντική εμπειρία, μια εκδρομή που μας έφερε σε επαφή με ανθρώπους που έχουν ζήσει την παράδοση βιωματικά και είναι οι ίδιοι κομμάτι της, μια εκδρομή που μας γέμισε γνώσεις και δύναμη ώστε να συνεχίσουμε το έργο των δημιουργών της ομάδας μας, τη διαφύλαξη και διάδοση της παράδοσής μας ανόθευτης, και όπως ακριβώς την έζησαν οι μεγαλύτεροί μας!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ!