Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Προετοιμασίες για το 29ο Φεστιβάλ

Οι προετοιμασίες για το 29ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και μουσικής έχουν ήδη αρχίσει. Ξεκινάμε και φέτος με πολύ όρεξη και μεράκι για να είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε στην έναρξη του στις 3 Απριλίου.
Η πρώτη μέρα του 8ήμερου φεστιβάλ θα μας βρει να χορεύουμε τσάμικο και ζαγορίσιο από την περιοχή της Ηπείρου. Την δεύτερη μέρα θα ταξιδέψουμε στις περιοχές του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Καππαδοκίας ενώ την τρίτη μέρα θα δείξουμε τις ικανότητες μας στους χορούς της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Και έτσι θα φτάσουμε στα μέσα του φεστιβάλ με μια καταπληκτική μουσική βραδιά αφιερωμένη στις αχλαδόσχημες λύρες. Την πέμπτη βραδιά θα χορέψουμε ζωναράδικο και τσέστο από την Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία ενώ την έκτη μέρα θα γλεντήσουμε μέχρι το πρωί με χορούς και μελωδίες από την περιοχή της Μακεδονίας. Και ενώ σιγά σιγά θα πλησιάζουμε προς το τέλος θα κάνουμε μια βόλτα από τα όμορφα νησιά μας και την υπέροχη Κρήτη. Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει με την παράσταση του Α' τμήματος της ομάδας.
Θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερα νέα για τους χορευτικούς συλλόγους και τις ορχήστρες που θα πλαισιώσουν τα γλέντια μας!